Fruktstund

posted in: Blogg | 0

Som så ofta kom jag på fler virkidéer när jag höll på med gummorna i förra inlägget. Det här päronet är ju faktiskt misstänkt lik en sån gumma i formen… och gör man ett päron behöver man ett äpple och så är det ju kul med ananasar, inte sant?

 

frukt 1

 

På skissen fanns det med ett plommon också, men jag hade inget lila garn hemma så det får bli en annan gång. Vilka fler frukter skulle passa i virkad form tro? Apelsin? Banan kanske?

 

frukt 2

frukt 3

 

Äpplet fick lite fnas på undersidan av korta garnstumpar som jag knöt runt maskorna och trimmade ner. Bladen är en rad luftmaskor med ett varv fasta maskor och smygmaskor (för att få det spetsigt) runtom. För tillfället bor de bland lite andra fina saker på hyllan i sovrummet.

 

frukt 4

Leave a Reply