Ny utställning om blekingesöm

posted in: Blogg | 4

Det har varit stiltje här på bloggen ett tag, mest för att jag är sjukskriven på halvtid för tillfället. Och det jag jobbar med de timmar jag jobbar varje dag är inte så fotovänligt… tillverkning av materialsatser varvat med planering. Men! Det händer ju som tur är saker på andra håll! I helgen var det till exempel vernissage för en ny utställning om blekingesöm på Blekinge museum i Karlskrona.

 

tehuva (2)

 

Jag har bland annat med den här tehuvan, som finns med i Karins broderier. Jag har tyvärr inte kunnat hitta någon komplett lista på deltagare, men några av de som är med är Emma Ihl, som går utbildningen Ledarskap i slöjd och kulturhantverk i Göteborg, mästerbrodösen Carina Olsson och Earl Foolish, som gör smycken. Utställningen visar med andra ord en blandning av tekniker och uttryck, inte bara broderi. På Blekinge museums Instagram kan man se lite fler bilder från själva utställningslokalen och hos Slöjd i Blekinge finns ett kalendarium med vad som händer under utställningsperioden, som sträcker sig ända till 10/1 2016.

 

4 Responses

  1. Kul med utställning! Blekinge är ju lite avsides (härifrån sett åtminstone) men jag ska kolla lite mer via instagram. Har sett att några andra som jag följer där också verkar vara med. Krya på dig!

  2. karin@karinholmberg.se

    Tack Ida! Det är inget allvarligt, förklaring kommer senare :) Du får gärna tipsa om folk som är med så kan jag åtminstone skriva in deras namn i inlägget.

  3. Hej Karin! Jag är med på utställningen :) Jag var även där på vernissagen. Det var en rolig och inspirerande utställning om nya perspektiv på blekingesömmen. Hoppas du kan komma dit och titta!

  4. karin@karinholmberg.se

    Hej Emma! Vad fint, jag ska ändra i inlägget. Jag hoppas också att vi kan ta oss till Karlskrona i sommar, har planer på att köpa bil igen så då blir det ju lite lättare att ta sig runt.

Leave a Reply