Lustgårdens blommor

posted in: Blogg | 11

För över ett år sedan började jag och Floda Hemslöjdsförenings ordförande, Anna Lundgren, att prata om ett samarbete. De har tidigare tagit fram pappersservetter med påsömsmotiv och ville nu göra något nytt, nämligen tyg på metervara. Och nu är det äntligen färdigtryckt och klart!

 

tyg 1

 

Inspirationen kommer även denna gång från påsömmen, men jag fick fria händer att göra en egen tolkning. Jag gillar särskilt att det gick att behålla den handritade känslan i trycket. Även om jag, rent hypotetiskt, skulle kunna något smidigt datorprogram (bara det faktum att jag inte kommer på nåt namn på ett sådant datorprogram säger väl allt) blir det ofrånkomligt en annan känsla i ett sådant mönster jämfört med ett handritat. Och eftersom påsömsbroderier ofta ritas upp på fri hand eller efter mallar passar det fint att även tyget ser ut att vara ritat för hand.

 

tyg 2

tyg 3

 

Tyget är tänkt att fungera lite som en målarbok, där man kan fylla i/brodera blommorna som man själv vill. Antingen fylla dem eller bara sy konturen, med lin- eller bomullsgarn. Men jag tycker det är himla tjusigt som det är också, med det svarta mot det naturfärgade. Tyget är halvlinne och passar lika bra till kuddfodral som till gardiner. Eller förkläden, som ni kan se i den här artikeln. För mer info, kontakta Floda hemslöjd.

 

tyg 4

11 Responses

 1. Så fint! Blir genast sugen på att köpa en bit och fylla i några av mönstren.

 2. Gillar verkligen tyget.Skall till DalaFloda inom några veckor.Finns tyget att köpa på Floda hemslöjd nu?

 3. fantastiskt fint ,helt klart användbart så som det är eller som mallar jättefint

 4. Supersnyggt – stilrent och elegant!

 5. karin@karinholmberg.se

  Tack ska ni ha, kul att ni gillar det! Ulla: ja, tyget finns att köpa hos Floda hemslöjd.

 6. Så fint! Som en målarbok, jag vill fylla allt med färg.

 7. Kul lösning på motivet och verkligen tjusigt, lockande och användbart.

 8. Tack Karin för det.Då kan jag köpa lite när jag är där nästa vecka.

 9. Robyn Nicoll

  Hello Karin, my Mother loves your embroidery and has purchased two books. She has embroidered a cushion and she loves it. The books are very hard to come by here in Australia. We’ve just seen some fabric with your transfer which Mum would just love. Are you able to tell me where we can purchase say 1 metre? Mum is now 78, likes to keep her mind and hands busy and would get so much enjoyment working on the fabric. Mum really loves your animal embroidery as well. If you can assist us with a link to purchase your fabric, that would really make her day. I will attach a photo of the transfer fabric we saw. Karin, I’ve sent the photos to you via message on Facebook. May be in your others folder. Many many thanks, Robyn Nicoll.

 10. […] kunde inte heller motstå det charmiga tyget ”Lustgårdens blommor”, det är nästan som en textil målarbok. Jag ska fylla det med övningsstygn i projektet […]

Leave a Reply