Engelska äpplen

posted in: Blogg | 1

Jag är nog lite seg i huvudet för tillfället (plus att jag har ont i händerna och knappt kan hålla i en penna), för det var länge sedan jag kunde sitta och skissa fram egna mönster. Det där med inspiration går verkligen i vågor. Men jag blev i alla fall superinspirerad när jag såg bilder av illustratören Tracey English på Instagram för ett tag sedan. Hon jobbar mycket med collage av målade papper (underbara färgskalor!) och när jag såg en bild på äpplen som hon höll på att jobba med rann skaparlusten till. Fast jag valde såklart att använda tyg istället. Det liknade det här:

 

äpplen 1

 

Applikationerna var väldigt enkla att göra. Rita upp äpple och blad på vanligt papper och klipp ut. Eller gör päron eller blommor. Eller något annat!

 

äpplen 2

 

Lägg sedan schablonen på baksidan av ett mönstrat tyg, rita runt och klipp ut. Kombinera färger och mönster du gillar. Här var det, passande nog, ett tyg med äppelmönster.

 

äpplen 3

 

äpplen 4

 

En sån här låda är bra att ha. Jag har större tyger noggrant vikta i en byrå, men alla småbitar sparas i sådana här ”rota-runt-lådor”. Samma sak med knappar och broderigarner. Det är nåt med det där letandet efter precis rätt tyg/knapp/garn som är rätt härligt.

 

äpplen 5

 

Nåla och sy fast äpplen och blad på plagget (eller var du vill ha dem). Nu går det alldeles utmärkt att sicksacka fast större applikationer med symaskinen, men de här är på gränsen, och bladen är på tok för små och pilliga. Så jag valde att sy fast alltihop för hand, men med liknande stygn. Sen fick jag ont i handen. Så bild på färdigt resultat kommer lite senare.

One Response

  1. Vad snyggt! Kul med inspiration från hennes pappersklipp och collage, jag blir riktigt inspirerad jag med. Hoppas handen piggnar till snabbt så du kan fortsätta brodera

Leave a Reply