Liten björnbjällra

posted in: Blogg | 0

En av de första leksakerna dottern fick var en, om en ska vara ärlig, ganska galen liten stirrande plyschgroda som satt fast på ett armband. I den fanns en bjällra och tanken var väl att vi skulle fästa den på armen eller benet. Istället sitter den på bilbarnstolen och dottern stirrar lika galet tillbaka på den varje gång vi åker bil.

När min kompis fick sitt andra barn i somras gjorde jag en egen variant i form av en björn: idén var ju ganska rolig och det var ett lagom stort pyssel att hinna med.

bjällra1

Jag gjorde såhär: av hobbyfilt klippte jag ut två rundlar till huvud, en till nos, två vita och två svarta till ögon och till sist fyra bitar till öron.

bjällra2

Jag broderade först detaljerna på öronens framsidor och kastade ihop dem med moulinégarn. Sedan fästes alla delar till ansiktet på den ena huvudhalvan, innan även den syddes ihop med täta kaststygn.

bjällra 3

Innan jag sytt hela vägen runt stoppade jag in lite vadd och en bjällra. Sy gärna in bjällran i lite tyg så pinglar den bättre.

bjällra 4

Till sist är det bara att fästa huvudet på ett armband: det här är gjort av en remsa plysch och en bit kardborrband. För några månader sedan såg jag att en annan kompis’ dotter hade ett precis likadant, fast med en bil istället för groda. Så den som inte vill göra ett djur kan ju göra nån annan kul figur, typ en blomma eller en robot eller en frukt?

Leave a Reply